30/8/07

Bretxa d'en Roldan -Gavarnie-

Després de comprar 3 barres de pa, 3 tauletes de xocolata i una mica de grana per dinar, eren cap a 2/4 d’11 del matí quan marxàvem de Gavarnie (1357m). En aquesta ocasió el grup el formàvem en Bananes, en Robert, en Jaume, en Jep i jo –en Tene-. Anècdota: Quan feia 10 minuts que caminàvem en Jaume va preguntar –Qui porta la xocolata?- Tothom es va mirar i va dir que ell no. Després d’arribar a la conclusió que ens l’havíem deixat a la botiga, en Jep i en Bananes la varen anar a buscar fent una correguda, perquè la idea de menjar pa amb pa no era molt atractiva. Un quart d’hora més tard ja tornàvem a caminar plegats, (amb xocolata inclosa) direcció a la bassa del salt d’aigua. Abans d’arribar-hi en Robert es va regirar el turmell però va seguir caminant. Un cop allà, ens vàrem fer les fotos de rigor i en Robert va decidir tornar cap a Gavarnie perquè li feia mal el peu. Els altres vàrem enfilar cap amunt, direcció el refugi situat a 2500 m d’altitud.

Durant la pujada ens va fer gràcia de quina manera els pastors marquen els seus ramats d’ovelles, ja que pinten de color la part posterior de l’animal.

A 2/4 de 3 arribàvem al refugi on vàrem parar per dinar amb una magnífic vista de fons, la “Bretxa d’en Rotlant”, amb la panxa plena i trepitjant neu encara visible a la zona, vàrem fer camí fins a la Bretxa situada a uns 2800m. Com no, vàrem immortalitzar el moment i al voltant d’1/4 de 4 vàrem començar a baixar, però no per el mateix camí, sinó que ho vàrem fer per l’altre banda de la muntanya, trobant-nos les nostres amigues, les marmotes. Vàrem anar baixant a través d’aquesta vall fins arribar novament al poble de Gavarnie al voltant de les 5 de la tarda on ens esperaven les famílies per tornar cap al hotel.